Reseptiasiat

Lääkkeiden toimitus ja neuvonta

Reseptilääkkeiden toimittaminen

Reseptilääkkeet toimitamme vuoronumerojärjestyksessä suoratoimituspisteissä, joissa sama farmaseutti tai proviisori palvelee sinua koko ajan. Samalla kerromme, kuinka käytätte ja säilytätte lääkkeenne oikein sekä neuvomme lääkkeiden hinta- ja korvattavuusasioissa. Tarkistamme myös käyttämienne lääkkeiden yhteensopivuuden. Apteekissamme palvelevat myös koulutetut diabetes- ja astmayhdyshenkilöt.

Asioimalla samassa apteekissa lääkeneuvonta helpottuu ja lääketurvallisuus paranee, kun voimme tarkistaa aikaisemmin käytössä olleiden ja uusien lääkkeidenne yhteensopivuuden. Asiakasrekisterin avulla voimme seurata myös vuosittaisten lääkekulujenne kertymää.

Reseptien uusinta

Teemme pyynnöstänne reseptienne uusimispyynnön hoitoyksiköllenne.

Reseptin uusimispyynnön yhteydessä keskustelemme lääkkeenne käytöstä ja tarkistamme käyttämienne lääkkeiden yhteensopivuuden. Reseptien uusiminen kestää noin viikon.

Lääkejätteet

Otamme vastaan vanhentuneita ja käyttämättä jääneitä lääkkeitä, elohopeakuumemittareita, ruiskuja ja neuloja. Lääkejätteet voi palauttaa apteekin tuulikaapissa olevaan keräyspisteeseen. Keräyspisteessä on omat osiot kiinteälle lääkejätteelle (tabletit, kapselit, jauheet, voiteet), nestemäiselle jätteelle (liuokset), jodia ja elohopeaa sisältävälle jätteelle sekä pistävälle jätteelle (käytetyt neulat ja ruiskut). Toimitamme nämä ongelmajätteet asianmukaisesti hävitettäväksi.

Tabletit ja kapselit poistetaan alkuperäispakkauksistaan ja palautetaan irrallisina tai läpipainoliuskoissaan pakattuna läpinäkyvään muovipussiin. Voiteet ja nestemäiset lääkevalmisteet palautetaan omissa pakkauksissaan. Jodia sisältävät valmisteet kuten Jodix-tabletit ja Betadine-liuokset palautetaan erikseen alkuperäispakkauksissaan. Elohopeaa sisältävät kuumemittarit tulee pakata tiiviiseen lasi- tai muoviastiaan. Käytetyt neulat ja ruiskut voi tuoda hävitettäväksi lasisessa tai vastaavassa läpäisemättömässä pakkauksessa. Reseptilääkkeistä tulee poistaa potilastietoja sisältävät merkinnät, kuten ohjeliput.

Tarvittaessa henkilökunta neuvoo ja auttaa lääkejätteen lajittelussa!

Lääkkeiden annosjakelu

Lääkkeiden annosjakelu helpottaa lääkkeenottoa ja vähentää annosteluvirheitä.

Annosjakelu on apteekkien tarjoama palvelu helpottamaan lääkkeiden annostelua. Palvelu soveltuu erityisen hyvin henkilöille, joilla on pitkäaikainen, jatkuva lääkitys ja käytössä on useita lääkkeitä. Annosjakelussa kone pakkaa tabletit ja kapselit muoviseen annospussinauhaan, jotka toimitetaan asiakkaalle kahden viikon välein.

Ennen annosjakeluun siirtymistä asiakkaan kokonaislääkitys kartoitetaan yhdessä hoitavan lääkärin kanssa, jotta mahdolliset päällekkäislääkitykset ja yhteisvaikutukset voidaan karsia.

Kysy lisää apteekistamme!

Lääkkeiden kotiinkuljetuspalvelu

Tarjoamme lääkkeiden kotiinkuljetuspalvelua helpottamaan arkea. Tilaaminen tapahtuu kätevästi soittamalla apteekkiin (p. 03 3715100). Kello 12 mennessä tehdyt tilaukset ehtivät mukaan saman päivän tilaukseen.  Kuljetus tapahtuu arkipäivisin klo 12-16. Toimituksen hinta määräytyy kuljetusmatkan mukaan. Kun matka apteekilta on enintään 5 km, toimitusmaksu on 6 euroa. Jos matka apteekilta on yli 5 km, toimitusmaksu on 10 euroa. Pidempien kuljetusten maksuista keskustelemme erikseen.

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!

Tiliasiakkuus ja lisäkorvaus

Tiliasiakkuus

Hämeenkyrön Apteekin asiakkaana teillä on mahdollisuus tiliasiakkuuteen. Kertyneet ostot laskutamme kuukausittain. Lasku on mahdollista hoitaa myös suoraveloituksena pankistanne.

Kelan lisäkorvaus

Mikäli Kela-korvattavien lääkkeidenne omavastuukertymä ylittää vuosittain vahvistettavan kattosumman (572 € vuonna 2019), saatte lisäkorvauksen suoraan apteekista. 

Tule käymään

Härkikuja 3
39100 Hämeenkyrö
» Sijainti kartalla

Olemme avoinna

Ma-pe klo 8.30-18
La klo 9-15

Ota yhteyttä

03 3715100
hameenkyro@apteekit.net